Om Oss

Lägg märke till den tydliga gränsen som delar in The Border i två världar.

På ena sidan det som symboliserar Amerika och som har gjort det amerikanska köket till ett av världens mäktigaste; hamburgare – riktiga hamburgare. På den andra det som har gjort Mexiko värt att besöka om och om igen; burritos – riktiga burritos.

Historia

Jag fick idén till The Border redan som 22-åring när jag bodde Kalifornien för första gången. Jag fängslades omedelbart av den amerikanska matkulturen med allt vad den innebär. Ganska snart blev jag inbjuden till en festivitet på andra sidan gränsen. Resan tog inte många minuter, men det var en helt annan värld. En ny och minst lika fantastisk värld. Mexiko.

Genom åren har jag rest fram och tillbaka över gränsen fler gånger än jag kan minnas. Jag är The Border personifierad och kommer personligen aldrig kunna välja sida.

Råvaror

Även om USA och Mexiko står på menyn så serverar vi svenskt kött i mitt kök. Högrev från Bjursund utanför Västervik och som mals i restaurangen varje dag. Brödet kommer från ett lokalt Bagerie

Alla såser är naturligtvis hemmagjorda, men influenserna har vi hämtat från våra resor i USA och Mexiko.

Välkommen till en ny värld. Eller två rättare sagt.

Välkommen till The Border och vi hoppas att du kommer trivas oavsett vilket land som står på Din meny.

Och glöm inte bort; en av de fina sakerna med livet är att vi regelbundet måste avbryta det vi sysslar med för stunden och koncentrera oss på att äta. Tack och lov.